HEMOFARM

HEMOFARM

Beogradski put bb, 26300 Vršac

(013) 803 100

(013) 803 100

svakodobro@hemofarm.com

www.hemofarm.com

OPIS
OBLAST MEDICINE
PDF KATALOZI
NAŠI DOKTORI
DELATNOSTI

Opis

Osnovan 1. juna 1960. godine u Vršcu, Hemofarm A.D. danas je vodeća generička farmaceutska kompanija u Srbiji i regionu.

Primarnu delatnost kompanije čini proizvodnja kvalitetnih, efikasnih, bezbednih i dostupnih farmaceutskih proizvoda. Od 2006. godine, Hemofarm je deo nemačke STADA grupe, jedne od najvećih svetskih generičkih farmaceutskih kompanija.

Liderska pozicija

Hemofarm je lider na farmaceutskom tržištu Srbije. Zauzimajući više od 70% ukupnog izvoza farmaceutskih proizvoda iz zemlje, vršačka kompanija je ujedno i najveći srpski izvoznik lekova. Proizvodi više od 5,5 milijardi tableta i kapsula godišnje. Posluje na tri kontinenta i ima tim od oko 3000 zaposlenih. Uz podatak da je prisutan na 36 tržišta sveta, Hemofarm se ubraja i u najveće farmaceutske proizvođače ovog regiona.

Kompanija je posvećena stalnim inovacijama. Pored toga što istražuje i razvija moderne farmaceutske proizvode, posebnu pažnju Hemofarm poklanja održivom načinu poslovanja. Ono je usklađeno sa BSCI kodeksom društvene odgovornosti i poštovanjem ljudskih prava. Usaglašenost od 97.6% sa BSCI je najbolji rezultat među svim kompanijama koje posluju u Srbiji.

Skoro šest decenija rasta i razvoja danas jednog od omiljenih farmaceutskih brendova.

Portfolio obuhvata čak 415 (↑) proizvoda različitih formi i doza.

Oko 3.000 zaposlenih u Hemofarm grupi od toga oko 70% u Hemofarmu a.d.

PONOVO REKORD!

245 (↑) miliona pakovanja proizvedeno u 2018.

Tržišni udeo: 26,20% udeo po broju kutija, a vrednosno 12,03%.

53% udeo žena u kompaniji i gotovo isto toliko na rukovodećim pozicijama.


Primarna delatnost Hemofarma je proizvodnja visokokvalitetnih, bezbednih, efikasnih, i dostupnih generičkih farmaceutskih proizvoda primenom najsavremenijih tehnologija. Hemofarm proizvodi lekove svih farmakoterapijskih grupa i formi, od najjednostavnijih do najsloženijih:

- prometuje preparate 12 (od 14) farmakoterapijskih grupa po ATC klasifikaciji,
- portfolio sadrži 192 preparata po INN-u, sa 388 formi i doza,
- portfolio fokusiran na najbitnije farmakoterapijske grupe, poput preparata za kardiovaskularne bolesti, antibiotike i neuro-psihijatrijske preparate,
- preparati koji se izdaju bez lekarskog recepta (OTC) zauzimaju lidersku poziciju na farmaceutskom tržištu Srbije, sa udelom od preko 13%,
- konstantno unapređenje portfolija novijim generacijama lekova,
- razvoj novih segmenata, pre svega, onkološkog.

Hemofarm je lider na domaćem farmaceutskom tržištu u konkurenciji od preko 300 proizvođača i distributera, sa učešćem od skoro 34% naturalno, tj. 17,5% vrednosno.

Poslovanje u okviru STADA Grupe otvara dodatne mogućnosti za plasman proizvoda na veoma zahtevna tržišta EU. Nov strateški portfolio pristup je “krojen po meri” svakog regiona.

PREDSTAVNIŠTVO BEOGRAD:
Prote Mateje 70
Tel: (011) 38 11 200

Oblast Medicine

PDF KataloziNaši doktori

Delatnosti

  • FARMACEUTSKE KOMPANIJE – PROIZVODNJA LEKOVA

Proizvodi kompanije

Lokacija