Probiotic® je dodatak ishrani koji sadrži pažljivo izbalansiranu mešavinu 3 soja probiotskih bakterija, korisnih bakterija mlečno kiselinskog vrenja, prirodnih stanovnika crevne mikrobiote...
Jedna kapsula u trenutku pakovanja sadrži najmanje 5 milijardi liofilizovanih živih korisnih bakterija mlečno-kiselinskog vrenja:
· Lactobacillus helveticus Rosell-52
· Lactobacillus rhamnosus Rosell-11
· Bifidobacterium longum Rosell-175.
Vitalnost liofilizovanih korisnih bakterija mlečno-kiselinskog vrenja je sačuvana tako što se u preparatu nalaze u obliku, specijalnim tehnološkim postupkom dobijenih mikrokapsula, koje ih čine otpornim na dejstvo želudačne kiseline. Kada dospeju u creva, gde je njihovo dejstvo i potrebno, bakterije postaju ponovo aktivne.
Kome je Probiotic® namenjen i kada se upotrebljava?
Probiotic® se preporučuje odraslima i deci, posebno kada postoji rizik od narušavanja prirodnog sastava i ravnoteže mikrobiote, ili u situacijama kada je potrebno obnoviti crevnu mikrobiotu već narušenu delovanjem različitih unutrašnjih ili spoljnih faktora kao što su višak želudačne kiseline, žučne soli, promenjena ili nepravilna ishrana, neadekvatan kvalitet vode za piće, uzimanje nekih lekova, prehlade i infekcije, privremena promena mesta boravka ili klimatskih uslova.
Probiotic® ne treba da koriste osobe preosetljive na bilo koji sastojak preparata.
Osobama sa hroničnim ili težim infektivnim oboljenjima se savetuje uzimanje preparata Probiotic® uz prethodnu konsultaciju sa lekarom.
Kada se Probiotic® uzima uz oralnu antibiotsku terapiju,treba ga uzeti 2 sata posle primenjene doze antibiotika.
Probiotik kompanije Hemofarm se pokazao kao preparat u koji stručna javnost (lekari i farmaceuti) i potrošači imaju najviše poverenja.
• Sadrži pažljivo birane sojeve probiotskih bakterija u količini koja je dovoljna da spreči nastanak stomačnih problema
• Jedinstvena tehnologija izrade zahvaljujući kojoj je bezbeđena dodatna stabilnost i efikasnost preparata
• Probiotski sojevi koji ulaze u sastav Probiotic®-a nastali su kao rezultat više od 80 godina istraživanja u Institutu Lallemand Rosell. Oni zadovoljavaju najstrože kriterijume po pitanju tehnologije izrade, kvaliteta i efikasnosti
• Svaki soj je dokumentovan i registrovan u Pasterovom institutu u Parizu. Stalnim kontrolama u procesu proizvodnje sprečava se eventualna pojava mutacija, kao i prisustvo rezistencije na antibiotike.
Pažljivom selekcijom sojeva omogućena je međusobna kompatibilnost i efikasnost. Tehnološkim postupkom mikrokapsuliranja omogućeno je da probiotske bakterije očuvaju vitalnost i efikasnost odmah nakon unosa u organizam.
U tome je ključ uspeha brenda Probiotic.
DA SA STOMAKOM NEMA PROBLEMA - DA PUTOVANJE BUDE UŽIVANJE.
Svaka promena sredine i klime pa samim tim i načina ishrane potencijalna su opasnost za pojavu stomačnih tegoba prvenstveno proliva.
Probiotic® je dodatak ishrani koji obogaćuje crevnu mikrofloru i tako doprinosi očuvanju zdravlja i funkcije digestivnog trakta.
Dodatak ishrani
L. helveticus, L. Rhamnosus i B. longum – Kombinacija koja može doprineti obnavljanju i održavanju normalne crevne mikrobiote.