Budite bezbedni tokom celog leta | lepota, nega kože, zdravlje i prevencija, magazin
LEPOTA

13 Jul 2023

BUDITE BEZBEDNI TOKOM CELOG LETA

Letnje vreme i život je lak... ili pesma tako kaže! Međutim, postoji mnogo stvari koje mogu poći po zlu kada sunce izađe i mi spustimo gard! Evo nekoliko saveta koji će vam tokom leta pomoći da se osećate osunčano, zdravo i sjajno.

NE ODUSTAJTE OD VEŽBANJA

Leto je period godine koji je najpogodniji za kretanje po prirodi i započinjanje novih režima vežbanja, kao što su plivanje, planinarenje, trčanje, preskakanje ili skakanje na trampolini. Pokušajte da izbegavate treninge na žarkom suncu, hidrirajte se više nego obično i koristite kremu za sunčanje sa zaštitnim faktorom.

HIDRIRAJTE SE

Ako ovog leta vreme postane vruće, imajte na umu da jaka vrućina i znojenje mogu dovesti do vrtoglavice i dehidracije. Ako ne unosite dovoljno vode, vaše telo je u opasnosti i takođe može da podstakne organizam da žudi za više hrane i kada zapravo niste gladni. Ne mogu da naglasim koliko je hidratacija važna, zato uvek nosite sa sobom veliku flašu vode za višekratnu upotrebu i pitajte u restoranima ili pabovima mogu li da vam je napune.

SMUTIJI MOŽDA NISU PREPORUČLJIVI

Smutiji se smatraju zdravim letnjim pićem, ali često mogu sadržati velike količine šećera, posebno ako sadrže smrznuti jogurt ili sladoled. Uvek tražite manje voća i nešto više zelenog povrća, kao što su spanać i krastavac, i zamenite bananu za avokado za tu dodatnu gustinu. Ako možete, birajte smutije koji se prave i od voća i od povrća i bićete na dobitku.

“Leto je period godine koji je najpogodniji za kretanje po prirodi i započinjanje novih režima vežbanja “.

KLONITE SE ALKOHOLA

Leto evocira slike sedenja napolju, ispijanja šampanjca, hladnih sokova i koktela. I dok sve to predstavlja dobru zabava, imajte na umu da vas alkohol može brzo dehidrirati. Takođe, alkohol će jetru zbuniti oko toga da li da prvo preradi cirku ili sladoled i pljeskavice kojima ste se prepustili. Uvek će prvo preraditi alkohol, pošto je toksin, ostavljajući višak kalorija da se duže motaju u vašem telu, a debljanje će biti neizbežno.
NE ZABORAVITE SVOJ SPF!

Imali smo dugu zimu, pa će biti primamljiv što duži boravak na suncu. Ako želite duže da imate kožu mladog izgleda, ključno je da koristite losion za sunčanje sa najmanje SPF 30 - još bolje 50 - kako biste zaštitili kožu od štetnih UV zraka. Ako je vaša koža osetljiva, odlučite se za kremu za sunčanje na bazi minerala, a ako izlazite napolje, pokušajte da ne sedate na suncu tokom špica od 10 do 16 časova. Ovo će vam pomoći da smanjite izloženost UV zračenju. Uvek ponovo nanesite SPF svaka dva sata.

RIBAJTE SVOJU KOŽU

Prekomerna toplota često može značiti višak sjaja na koži. Između SPF-a i prekomerne količine ulja i znoja, možete doživeti uznemirujuće iritacije, osip, osip od vrućine i pogoršanje akni zbog začepljenih pora. Dakle, važno je piling kože uraditi nekoliko puta nedeljno kako biste se oslobodili viška prljavštine i klica. Neka piling bude lagan i nežan, a možete ga dodati uveče u sredstvo za čišćenje za dodatni sjaj.
ZAŠTITITE SVOJU KOSU

Vrućina može imati zaista štetan efekat na naše bujne kovrdže. Stalna vrućina, oštećenja od sunca i hlor (ako ste plivač) mogu ostaviti traga na našoj kosi i mogu je učiniti mlitavom i dosadnom. Šamponi za dubinsko pranje kose vam mogu pomoći da uklonite hlor i sav višak proizvoda ili kremu za sunčanje, a isprobajte i tretman regeneratorom kako biste joj vratili vlažnost. Uvek izbegavajte presu za uvijanje kose, fen i peglu za kosu tokom letnjih meseci ako možete, i budite u fazonu neurednog izgleda za plažu!

Reklame

Povezane teme

Error
Whoops, looks like something went wrong.