Zašto muškarci ne vole bore, Za mladalački izgled potrebna je pravilna nega | lepota, estetika, nega kože, zdravlje i prevencija, magazin
LEPOTA

20 Dec 2020

ZAŠTO MUŠKARCI NE VOLE BORE! ZA MLADALAČKI IZGLED POTREBNA JE PRAVILNA NEGA

Budući da muškarci sve više postaju svesni važnosti vlastitog izgleda, osim botulina i hijaluronskih filera podvrgavaju se tretmanima medicinskih hemijskih pilinga, dermoabraziji, redovnim negama kože lica, a vrlo često i hirurškim tretmanima...

Anti-age tretmani mogu se sprovoditi u bilo koje doba života, no pravi je smisao početi ih sprovoditi na vreme, dakle već od 25. godine.

Poslednjih se godina sve više muškaraca javlja u ordinacije za estetsku dermatologiju. Razlog je tome činjenica da su se muškarci počeli više brinuti o svom izgledu, žele izgledati svežije i bez tragova umora na licu.

Naime, radni nam je vek produžen, a tempo života, umesto da s vremenom bude nešto blaži, i dalje je u zamahu. Na poslovnim sastancima muškarci u zreloj životnoj dobi ne žele izgledati umorno, ispijeno, nenegovano ili kao da su stalno pod stresom.

Nega kože

S obzirom na to da su mišići lica kod muškaraca mnogo jači od mišića lica kod žena, najjače će se bore javiti upravo u području između obrva, na čelu i oko očiju.

Kako je svaki čovek specifičan, raspodela količine hijalurona i botulina varira od osobe do osobe, no cilj je ovih tretmana postizanje svežeg, odmornog i opuštenog izgleda, a da se pri tome ne gube muške crte lica.
Podizanje obrva i operacije kapaka

Budući da muškarci sve više postaju svesni važnosti vlastitog izgleda, osim botulina i hijaluronskih filera podvrgavaju se tretmanima medicinskih hemijskih pilinga, dermoabraziji, redovnim negama kože lica, a vrlo često i hirurškim tretmanima.

Uobičajeni su tretmani podizanja obrva u slučaju jako spuštenih obrva, zatim operacijama gornjih i donjih kapaka u slučaju viška kože na kapcima i pojavi „masnih jastučića“ na kapcima.

Jedan od operativnih zahvata kod muškarca s povećanim grudima (ginekomastija) jeste njihova redukcija. Kad je reč o operativnim zahvatima, muškarci se sve više podvrgavaju liposukciji podbratka ne samo radi njegove redukcije, nego i poboljšanja konture donjeg dijela lica.

Kod pojave lokalizovanih nakupina masnog tkiva na telu podvrgavaju se i liposukciji ostalih regija, kao što su trbuh, masne nakupine na bokovima ili na bedrima.

No ako je reč o prekomernim masnim naslagama na trbuhu, u tom je slučaju potrebno obaviti abdominoplastiku koja obuhvaća uklanjanje masnih nakupina i viška kože.

Deblja i lojnicama bogatija koža

S obzirom na to da se muška koža samo u određenoj meri razlikuju od ženske, tako se i tretmani za muškarce samo u određenoj meri razlikuju od tretmana namenjenih ženama.

Stručnjaci iz područja estetske dermatologije tačno će znati koju vrstu tretmana, odnosno koju kombinaciju tretmana valja sprovesti kod kojeg muškarca.

Muška koža obično je nešto deblja i bogatija lojnicama od ženske pa su raspored i pojavnost bora kod muškaraca nešto drugačiji nego kod žena

Pri tom valja voditi računa o osnovnom tipu kože i eventualnim problemima koje osoba s kožom ima, a kada je reč o filerima i botulinu, treba paziti i na proporcije lica, da bi lice zadržalo muški izgled.

Na muškoj su koži, s obzirom na veći broj lojnica, prisutne često dublje i šire pore, a koža je masnija i često sklona aknama ne samo na licu, nego i na gornjem delu trupa.

Kako je i muškoj koži važno vratiti vlagu, sprovode se tretmani mezoterapije koja koristi hijaluron, aminokiseline, antioksidanse, elemente u tragovima i vitamine, a rezultat je koža sjajnog izgleda, uravnotežen ten i zategnuta površina kože lica.
Borba s dlakama

U današnje se vreme sve više muškaraca podvrgava laserskoj epilaciji celoga tela ili samo nekih delova, zavisno od tipa dlakavosti i, naravno, o željama. Najčešći tretmani laserske epilacije sprovode se u predelu leđa, grudi i pazuha.

Muškarci su danas svesni da, uz odlaske u teretanu, tonus kože mogu „doraditi“ samo posebnim tretmanima kao što su LPG endermološki tretmani mehanostimulacije i tretmani radiofrekcije, koji deluju na stimulaciju kolagena, poboljšanje limfne drenaže i cirkulacije, a rezultat je postizanje bolje konture tela.

U dermatološku negu, osim niza profesionalnih dermatoloških tretmana, uključena je i dermatološka kozmetika, koju muškarac provodi kod kuće redovno i svakodnevno, a odnosi se na proizvode koji sadrže aktivne sastojke s ciljem regeneracije i rehidratacije kože.

Botoxom protiv znojenja

Jedna je od vrlo neugodnih pojava je pojačano znojenje u predelu pazuha, što ometa svakodnevne poslovne aktivnosti, od sastanaka do stručnih prezentacija.

Zahvaljujući botulinu (botox) ova se pojava može ukloniti i znatno smanjiti u razdoblju od obično šest meseci, nakon čega se tretman ponavlja.

Tretman nije bolan ako se sprovodi na pravilan način, a svi koji su mu se podvrgnuli pošteđeni su prekomernog znojenja, opušteni su, sigurni i zadovoljni u svom poslu.
Proređenje kose

Zbog uticaja, muškog polnog hormona, kod muškaraca u velikom broju slučajeva sa starenjem dolazi i do proređenja kose.

Jedan od anti-age tretmana na koži vlasišta je mezoterapija i karboksiterapija u kombinaciji s tabletama finasterida, no ova je terapija učinkovita samo kod muškaraca kod kojih nije došlo do potpunog gubitka korena vlasi. Stoga tretmane valja početi sprovoditi na vreme, da bi se sprečio prevremeni gubitak korena i stimulirao rast kose.

U slučaju potpunog gubitka korena vlasi, želi li muškarac kosu na određenim regijama gde kose više nema, jedino što preostaje je tretman presađivanja kose

Svi nabrojeni anti-age tretmani mogu se sprovoditi u bilo koje doba života, no pravi je smisao početi ih sprovoditi na vreme, već od 25. godine, kada sve znakove starenja odgađamo za kasnije.

Na taj način duže izgledamo sveže i odmorno pa iako starimo, ne izgledamo zapušteno, sivo i tužno. Uz sve to, ako se s tretmanima započne ranije, potrebna je manja količina navedenih preparata.

Dermatološki su tretmani koje sprovodi dermatolog neizmerno važni za ukupni izgled kože, jer što god da na svojoj koži učinite, bilo da je reč o filerima i botoxu ili o operativnim zahvatima, neće imati maksimalan učinak ako koža nije dermatološki obrađena.

Reklame

Povezane teme

DRAGOCENI SAVETI KAKO DA SUVU KOŽU PONOVO UČINITE ZDRAVOM, MEKOM I NAHRANJENOM

DRAGOCENI SAVETI KAKO DA SUVU KOŽU PONOVO UČINITE ZDRAVOM, MEKOM I NAHRANJENOM

Da li vam je koža suva, zategnuta, ispucala ili gruba? Ako pratite sledeće savete za negu kože, ona će za samo nekoliko nedelja ponovo postati zdrava, blistava i baršunasto meka......

DA LI STE ČULI ZA BAKUCHIOL, BILJNI BOTOKS - SASTOJAK ZA PODMLAĐIVANJE KOJI DELUJE KAO RETINOL

DA LI STE ČULI ZA BAKUCHIOL, BILJNI BOTOKS - SASTOJAK ZA PODMLAĐIVANJE KOJI DELUJE KAO RETINOL

Dobre vesti za sve vlasnike osetljive kože! Novi hit sastojak - bakuhiol, koji se naziva biljni botoks, efikasno zamenjuje retinol. Ima podmlađujući efekat i ne ostavlja kožu suvom i crvenom...

ARGANOVO ULJE - MAROKANSKO ULJE ILI TEČNO ZLATO

ARGANOVO ULJE - MAROKANSKO ULJE ILI TEČNO ZLATO

Poslednjih godina arganovo ulje je jedan od najcenjenijih sastojaka što se tiče nege kože. Ali kada kupujete ovo „tečno zlato“, treba biti oprezan......

GELOVI, NEZAOBILAZNI BORCI PROTIV CELULITA

GELOVI, NEZAOBILAZNI BORCI PROTIV CELULITA

O celulitu se govori decenijama i isto toliko traga za najefikasnijim načinima i preparatima za njegovo uklanjanje, pa bi se moglo zaključiti da se o njemu odavno sve zna....

EKSTRAKT VANILE I ULJE OD KOŠTICA GROŽĐA ZA SJAJ KOSE

EKSTRAKT VANILE I ULJE OD KOŠTICA GROŽĐA ZA SJAJ KOSE

Često čujemo da neko s divljem kaže „kosa joj je najlepši ukras“. Ovom jednostavnom rečenicom zapravo se kaže da zdrava i negovana kosa, bez obzira na dužinu ili oblik frizure, daje poseban pečat ženstvenosti i lepoti žene....

KAKO PRIRODNO OJAČATI KOSU I KOREN KOSE

KAKO PRIRODNO OJAČATI KOSU I KOREN KOSE

Nisu svi blagosloveni prirodnom kosom koja je uz to i gusta i raskošna. Naprotiv, mnogi od nas se konstantno bore sa slabom kosom i korenom kose. Čini se da kosa opada bez obzira na to šta radimo i nemamo pojma kako se nositi s tim......

UREA, MELEM ZA SUVU KOŽU

UREA, MELEM ZA SUVU KOŽU

Zdrava, blistava i baršunasta koža ideal je svake žene. Za ostvarenje tog sna spremne su da danima obilaze prodavnice i parfimerije i konsultuju brojne stručnjake kako bi pronašle odgovarajuće kozmetičke preparate ......

KOSA KAO SIMBOL ŽENSTVENOSTI I SNAGE: NAŠI SAVETI ZA NEGU

KOSA KAO SIMBOL ŽENSTVENOSTI I SNAGE: NAŠI SAVETI ZA NEGU

Zbog kose su nastajali mitovi. Dugu kosu imale su drevne boginje, ali i bogovi. Danas je negovana kosa najlepši ukras žene. Ona je bila simbol slobode, hipi pokreta i borbe protiv oružja. O njoj su se pisale pesme i komponovali mjuzikli......

NOVE PROVERENE METODE ZA NEGU I PODMLAĐIVANJE LICA

NOVE PROVERENE METODE ZA NEGU I PODMLAĐIVANJE LICA

Kozmetički "uređaji" revolucionirali su režime kućne nege, od toga kako čistimo kožu i nanosimo kremu za lice za uklanjanje akni snagom svetlosti. Ovo su neki od „alata“ i metoda za ulepšavanje koje vredi probati......

DA LI RAZLIKUJETE KREM ZA DAN I NOĆ?

DA LI RAZLIKUJETE KREM ZA DAN I NOĆ?

Idealan režim nege je dnevni krem koji hidrira, neguje i štiti kombinovati sa noćnim kremom koji obnavlja, koriguje nepravilnosti i podmlađuje......

PERSONALIZOVANA KOZMETIKA

PERSONALIZOVANA KOZMETIKA

Ispravno korišćenje personalizovanih kozmetičkih proizvoda podrazumeva redovnu upotrebu. Efekti primene personalizovanih kozmetičkih proizvoda su vidljivi nakon trideset ili šezdeset dana od početka korišćenja......

ZAŠTO MUŠKARCI NE VOLE BORE! ZA MLADALAČKI IZGLED POTREBNA JE PRAVILNA NEGA

ZAŠTO MUŠKARCI NE VOLE BORE! ZA MLADALAČKI IZGLED POTREBNA JE PRAVILNA NEGA

Budući da muškarci sve više postaju svesni važnosti vlastitog izgleda, osim botulina i hijaluronskih filera podvrgavaju se tretmanima medicinskih hemijskih pilinga, dermoabraziji, redovnim negama kože lica, a vrlo često i hirurškim tretmanima......

KOJA VAM JE OMILJENA METODA DEPILACIJE?

KOJA VAM JE OMILJENA METODA DEPILACIJE?

Za uklanjanje dlačica koristi se smjesa šećera i vode, a preporučuje se osobama koje imaju osetljivu kožu i proširene vene. Razlikuje se od drugih depilacija jer se dlačice uklanjaju u smeru njihova rasta. Depilaciju treba ponoviti svakih 4–6 nedelja...

MOŽE LI SE BEZ CELULITA?

MOŽE LI SE BEZ CELULITA?

Način ishrane, stres i fizička neaktivnost takođe mogu uticati na pojavu celulita, kao i spora krvna i limfna cirkulacija. Kako na genetske faktore uopšte ne možemo uticati, a na hormonske gotovo nimalo, celulit mogu imati i osobe koje se mnogo kreću...

DO SAVRŠENOG OSMEHA - UZ POMOĆ VINIRA

DO SAVRŠENOG OSMEHA - UZ POMOĆ VINIRA

Viniri se cementiraju trajno kompozitnim cementima (cement boje zuba) i nemoguce ih je samoinicijativno ukloniti van stomatološke ordinacije. Nasuprot tome, stomatologu nije teško po potrebi da ih "skine", jer je to materijal tvrdoće slične zubu......