Za zdravu i gustu kosu, ipak, treba malo stimulacije, dr vais | lepota, zdravlje i prevencija, magazin
LEPOTA

13 Aug 2022

ZA ZDRAVU I GUSTU KOSU, IPAK, TREBA MALO STIMULACIJE!

Iako je estetski aspekt odavno veći od biološke uloge, potrebno je mnogo truda da se kosi sačuva zdravlje i lepota.


Mezoterapija se smatra jednom od najefikasnijih tretmana za prevenciju i lečenje gubitka kose. Mezoterapija kose je brz i efikasan tretman koji vam može pomoći da sprečite gubitak kose i vratite svoju bujnu kosu. A i ukoliko nemate problem sa opadanjem kose, mezoterapija kose će poboljšati kvalitet postojeće kose.

Tokom jednog dana izgubimo oko 60 do 100 vlasi kose. Ako opadanje premaši taj broj, to je znak da je vreme da se obratite lekaru, s obzirom na to da se to smatra pojačanim opadanjem kose.

Lečenju opadanja kose možete pristupiti na više načina, koristeći posebne šampone, preparate, možete se odlučiti i za transplantaciju kose. A možete se informisati i probati neke od savremenih metoda, kao što je npr. mezoterapija.
Šta je mezoterapija?

Prilikom ovog tretmana aktivne supstance se injektiraju u srednji sloj kože, odnosno mezoderm (po kom je mezoterapija i dobila naziv). Mezoterapija se smatra jednom od najefikasnijih tretmana za prevenciju i lečenje gubitka kose. 

Centar Dr Vais vam predlaže metodu koja se pokazala kao jedna od najefikasnijih u borbi protiv opadanja kose – mezoterapiju kose. Ovim tretmanom ne samo da ćete pospešiti rast nove kose, već će kvalitet svih vlasi biti značajno poboljšan.

Mezoterapija kose je tretman koji obezbeđuje pravu hranu za dlaku na pravom mestu. Ovaj minimalno neprijatan tretman visoke efikasnosti, sprovodi se dinaminkom koja se utvrđuje nakon detaljnog pregleda i analize kože glave i kose. Mezoterapija kose uspešno rešava naslednu (androgenetsku) alopeciju, naglo i neuobičajeno opadanje kose i gubljenje volumena (telogeni efluvijum – akutni i hronični), opadanje kose na pečate (alopecija areata), tanku kosu koja lako puca i kosu koja sporo raste.

Mezoterapija kose se smatra zlatnim standardom u lečenju i nezi vlasišta kože glave. 

Efekti mezoterapije kose su sledeći:


▪ Podstiče rast novih vlasi

▪ Ojačava koren dlake

▪ Vlasište se hrani i hidrira

▪ Vraća se vitalnost kose

▪ Kosa dobija sjaj

▪ Dolazi do smanjenja opadanja

▪ Obnavlja se folikul dlake

▪ Smanjuje se mašćenje kose

Neki pacijenti se za ovaj tretman odlučuju jer žele da uspore opadanje kose, dok neki jednostavno žele da imaju bujniju i zdraviju kosu.

Ukoliko se odlučite za ovaj tretman, možete zakazati svoj pregled na brojeve telefona 011/3676103 i 064/2703640 za centar u Beogradu ili 018/232896 i 064/1264340 za centar u Nišu. 

Dr VAIS, ime kojem se veruje.

Reklame

Povezane teme

Error
Whoops, looks like something went wrong.