pripreme za sunce, sprečite starenje kože | Zdravlje i prevencija, lepota, nega kože, magazin
LEPOTA

15 Jun 2022

PRIPREME ZA SUNCE - SPREČITE STARENJE KOŽE

U čuvanju kože od štetnih slobodnih radikala najefikasnijim su se pokazali proizvodi koji sadrže kombinaciju vitamina A, C, E i koenzima Q 10, kao i minerala cinka, selena i bakra. Oni efektno neutrališu štetno delovanje slobodnih radikala

Nekoliko nedelja pre sunčanja kožu treba pripremiti kako bi što bezbolnije podnela štetna zračenja i delovanje slobodnih radikala.

S obzirom na to da se izlaganjem suncu naša koža još više oštećuje, obavezno preduzmite sve preventivne korake kako bi ta oštećenja bila što manja, ali i da se nakon godišnjeg odmora ne biste vratili s flekama ili osipom na licu.

Zato je vrlo važno da nekoliko nedelja pre odlaska na more kožu pripremite za izlaganje suncu. Ne treba zaboraviti da je za neke tipove kože potrebno i mehanički je očistiti da bi se oslobodile pore od viška nakupljenog sebuma i drugih nečistoća koje ometaju njenu normalnu funkciju.
Obnavljanje i jačanje kože

Lep izgled odavno ne predstavlja luksuz, već je to mnogima postao način življenja. Baš zbog toga sve nedostatke i sitne nepravilnosti na licu često prikrivate debelim slojem pudera, iako upravo na taj način onemogućujete normalnu funkciju kože i njeno disanje. Akne, ožiljci od bubuljica, fleke nastale kao posledica stalnog izlaganja suncu i prirodnog procesa starenja, ožiljci od operativnih zahvata i strije samo su neki od estetskih problema sa kojima se svakodnevno suočavate.

Verovatno ste pokušavali na razne načine da rešite određeni problem, ali često su ti pokušaji bili neuspešni ili kratkoročni. Tretman mikrodermoabrazije već se godinama smatra najboljim rešenjem za sve navedene probleme. Ova nežna i bezbolna metoda, bez rizika od dobijanja alergija i ožiljaka, uspešno reguliše sve kožne nepravilnosti do stepena i(li) intenziteta koji želite ili koji kozmetičar odredi kao najbolji za vaš tip.
Prvo se prema izgledu kože određuje koliko tretman treba da bude intenzivan i koliko je puta potrebno doći u kozmetički salon da bi se postigli vidljivi rezultati. Mikrodermoabrazija uz pomoć toka kristala aluminijum oksida na kontrolisan način odstranjuje gornji sloj kože, delujući poput savršenog pilinga.

Na taj način se ne nadražuje površinski sloj kože, već se uspostavljaju njene normalne funkcije i poboljšava dotok materija u tkivo. Istovremeno se podstiče površinska mikrocirkulacija i proces regeneracije kože.
Neutralizacija zračenja

Ukoliko koža pati od manjka vitamina i minerala, sve to odražava se na njenoj površini u obliku pojačanih iritacija, suvoće, lošeg tonusa, sivila, jednostavno - takvo lice ostavlja celokupno loš utisak. Loše stanje kože mogu da poprave vitaminsko-mineralni preparati koji istovremeno štite kožu od sunčevog zračenja, ali i čuvaju kolagen, preventivno deluju na fotostarenje, odnosno na ubrzano starenje kože koje je direktna posledica izlaganja sunčevim zracima.

U čuvanju kože od štetnih slobodnih radikala najefikasnijim su se pokazali proizvodi koji sadrže kombinaciju vitamina A, C, E i koenzima Q 10, kao i minerala cinka, selena i bakra. Oni efektno neutrališu štetno delovanje slobodnih radikala tako što jačaju i poboljšavaju elastičnost krvnih sudova i kapilara, sprečavaju dehidraciju i isušivanje kože, kao i nastanak bora i pigmentacijskih fleka.

Uz pravilnu kućnu negu važno je svaki put pre izlaska na sunce na lice i sve vidljive delove kože naneti kremu sa visokim zaštitnim faktorom, čak i ako vam se ne čini da je sunce jako.

Reklame

Povezane teme

Error
Whoops, looks like something went wrong.